Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

‚Virus účinkuje pouze v hotelovém pokoji, pokrytci.‘ Ovečkinova žena se pustila do vedení NHL

Sport

  18:38
Washington - Washington Capitals museli zaplatit pokutu 100 tisíc dolarů za porušení koronavirového protokolu čtyřmi ruskými hokejisty, kteří se během venkovního tripu sešli v jednom hotelovém pokoji. Jedním z nich byl hvězdný Alexandr Ovečkin a právě jeho manželka Anastasia se teď pustila do šéfů NHL.

Alexander Ovečkin se svoji ženou Anastasií. foto: instagram- AleksanderOvechkinofficial

Ruské krásce, jejíž manžel společně se zbylými krajany nyní za trest nemohou nastupovat, se nelíbí pravidla soutěže, která se jimi snaží ustát politický a mediální tlak ohledně pandemie koronaviru.

„Samozřejmě, pouze ruští hráči Washingtonu byli společně v jednom hotelovém pokoji. Samozřejmě, všichni ostatní hráči NHL, když hrají venku, si drží odstup od svých spoluhráčů,“ napsala ironicky na sociálních sítích.

Alexander Ovečkin se svoji ženou Anastasií.
Brankáš Vaněček oslavuje svou vítěznou premiéru na ledě NHL se spoluhráčem...

A pokračovala: „Samozřejmě, že nemůžete chytit covid, když vy a vaši spoluhráči sedíte na střídačce, objímáte se při oslavě gólu nebo když jste všichni společně v šatně nebo salónku. Hráči se nemohou infikovat, když jsou v restauraci, obchodě, nákupních centrech. Virus účinkuje pouze v hotelovém pokoji.“

Jsou to žhavá slova, která poodhalují logické rozpory v nastavených pravidlech. Byť je jasné, že byla nastavena jen kvůli tomu, aby uchlácholila autority, které rozhodovaly o tom, zda se NHL bude smět hrát.

Kromě Ovečkina byli na pokoji také Jevgenij Kuzněcov, Dmitrij Orlov a brankář Ilja Samsonov. Všichni měli podle agentury AP negativní testy na covid, deník Washington Post přesto po několika dnech přišel s tvrzením, že Samsonov je nyní pozitivní a může týmu chybět delší dobu.

„Všichni čtyři hráči jsou v karanténě, musí vynechat čtyři zápasy,“ řekl trenér Peter Laviolette. Ovečkinova manželka na to konto uvedla: „Mimochodem, můj manžel a Dmitrij Orlov už mají protilátky.“ Čili oba podle ní už covid prodělali.

I přes přísné regule se v NHL v každém týmu najde alespoň jeden pozitivní hokejista a odkládají se zápasy. Zatím však přiměřeně, zkrácená sezona NHL bez diváků na stadionech by se měla stihnout odehrát.

Ovečkinovi však kvůli nucené pauze unikají góly a zmenšuje se šance, že dohoní „nedostižného“ Waynea Gretzkého.

Ovečkin je aktuálně v historických tabulkách kanonýrů na osmém místě se 707 góly, první Gretzky jich má 894 a třetí Jágr 766. Ruskému fenomenálnímu střelci je však teprve 35 let a stále patří ke špičce. V minulé sezoně vyhrál střeleckou korunu společně s Davidem Pastrňákem - oba nastříleli 48 branek.