Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zacha pomohl New Jersey k výhře, skóroval i Nečas. Krejčí má dvě asistence

Pavel Zacha a spoluhráč P.K. Subban. foto: ČTK

NEW YORK - Český hokejový útočník Pavel Zacha pomohl New Jersey gólem k výhře 2:1 nad New York Islanders. Ve čtvrtečním programu NHL skóroval také Martin Nečas, jehož Carolina podlehla Chicagu 1:2 v prodloužení. Petr Mrázek v brance Hurricanes kryl 25 střel. Asistenci u vítězné branky Blackhawks si připsal Dominik Kubalík. V duelu Bostonu proti newyorským Rangers Češi nahrávali. David Krejčí připravil dva góly, jeho jmenovec Pastrňák jeden.
  7:03

Nečas v desáté minutě v oslabení ujel bekům Chicaga, bekhehncovým blafákem překonal Collina Deliu a otevřel skóre zápasu mezi Carolinou a Chicagem. Chicago střelecky mlčelo až do 57. minuty, kdy Mrázek nestačil na teč Rileyho Stillmana. Prodloužení rozhodla akce Kubalíka s Alexem DeBrincatem.

Zacha zařídil dvěma góly výhru New Jersey, Mrázek se vrátil po zranění

Český útočník na modré čáře přenechal kotouč americkému střelci a ten ranou přes bránícího Vincenta Trochecka překonal Mrázka. Carolina se i přes první prohru po pěti zápasech drží v čele celé NHL.

Zacha svou 16. brankou v sezoně nasměřoval New Jersey k výhře nad New York Islanders. Brněnský rodák se prosadil v 15. minutě střelou z předbrankového prostoru a poslal Devils do vedení. Islanders zásluhou Anthonyho Beauvilliera v úvodu druhé části srovnali, výhru New Jersey ale v 36. minutě vystřelil Michael McLoad.

Autor: