Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zadina vymyslel dva góly a pomohl Detroitu k výhře, Hertl se proti Arizoně znovu trefil

Útočník Filip Zadina (11). foto: Reuters

NEW YORK - Útočník Filip Zadina pomohl v sobotním utkání NHL dvěma přihrávkami k výhře Detroitu 4:2 nad Carolinou a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. V brance poražených dostal opět přednost Petr Mrázek, který před dvěma dny v Detroitu neinkasoval. Český gólman kryl v odvetě 17 z 20 střel. Tomáš Hertl skóroval i ve druhém utkání sezony, brankou v poslední minutě ale jen zmírnil prohru San Jose 3:5 na ledě Arizony.
  9:06

Zadina je výborným střelcem a v minulé sezoně si připsal více gólů než přihrávek (8+7), ale proti Carolině ukázal, že umí i vymýšlet branky. 

Brankář Vaněček debutoval v NHL, k jeho vítězné premiéře ve Washingtonu přispěl i Vrána

Český útočník uvolnil v obou případech spoluhráče pasem od zadního mantinelu. Po jeho přihrávce otevřel skóre Bobby Ryan a poté, kdy Hurricanes ve třetí třetině dvakrát vyrovnali, připravil v 58. minutě vítězný gól pro Robbyho Fabbriho. U rozhodující branky si připsal asistenci i Filip Hronek.

Tabulku střelců vede šestice hráčů se třemi góly, mezi něž patří i Hertl. Odchovanec pražské Slavie se minule blýskl do sítě Arizony dvěma trefami a prosadil se i v odvetě, když uspěl v přesilové hře s tečí. Na druhou stranu byl Hertl na ledě i u tří inkasovaných branek. Hlavním hrdinou zápasu se stal Phil Kessel, který vstřelil důležité góly na 1:1 a 3:2.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...