Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Zdravotní potíže Pavelce nejsou vážné, o víkendu by mohl být fit

Sport

  18:19
STOCKHOLM (Od našeho zpravodaje) - Vedení hokejové nechce upřesnit zdravotní potíže Ondřeje Pavelce, přesto by neměly být vážnějšího rázu. "Nechci to zranění specifikovat, ale není to nic takového, co by bylo závažné," potvrdil lékář reprezentace Radek Holibka ve čtvrtek odpoledne.

Ondřej Pavelec má nespecifikované zdravotní problémy. foto: ČTK

Sám Pavelec nechtěl příčiny své absence rozvádět. "Rozhodli jsme se s týmem a trenérem, že nebudeme dávat podrobnosti. Prostě se vyskytl problém, který mi neumožňuje trénovat," uvedl brankář, jenž má být na turnaji českou jedničkou

"Doufám, že by to mohlo být v pohodě během dvou tří dnů. Není to nic zvláštního," tvrdil Pavelec, který nedokončil úterní ani středeční trénink, ale na čtvrteční odpolední připravu dorazil. "Doktoři i já se snažíme dělat maximum, abych mohl co nejdřív na led. Všichni jsme pozitivní, že by to mělo být v pohodě. Snažíme se proto dělat co nejvíc."

V pátek i v sobotu nejspíš bude chytat Salák (vlevo). Francouz mu bude krýt záda.

Do pátečního zápasu proti Bělorusku nastoupí Alexander Salák. A stejnný brankář pravděpodobně nastoupí i v sobotu proti Švédsku. "Doufám, že bych mohl být do soboty v pohodě. Ale bude záležet na trenérovi, jestli mě postaví nebo ne," dodal Pavelec.

Trenéři však nejspíš chtějí využít toho, že Salák chytal ligu za Färjestad a proti Švédům se mu obvykle velmi daří. "Chtěl bych, aby chytal i v sobotu," oznámil Hadamczik. "Pavelec nebude ani střídačce a zatím nebude ani zapsán na soupisku."

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...