Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Zranění vyřadilo i Kubinu, Kaberleho a Olesze

Sport

  16:18
CAROLINA/EDMONTON - Česká hokejová reprezentace se na nadcházejícím šampionátu v Kanadě musí obejít bez obránců Pavla Kubiny z Toronta, Františka Kaberleho z Caroliny i útočníka Rostislava Olesze z Floridy. Kubina dnes z Toronta potvrdil, že mistrovství světa kvůli zánětu průdušek vynechá.

Na MS nepojede Kubina ... foto: ČTK

František Kaberle musí na operaci s ramenem a Olesze nadále trápí zraněná ruka.

Kubina, trojnásobný světový šampion, se v závěru sezony potýká s virovým onemocněním a lékaři mu doporučili, aby kvůli účasti na mistrovství neriskoval případné komplikace. "Bez obalu mi řekli, že si nemám zahrávat a brát nemoc na lehkou váhu. Sedlo mi to na plíce. Byl jsem na několika vyšetřeních a odběrech krve. Přesnou diagnózu ale určil až rentgen plic. Jedná se o zánět průdušek," uvedl Kubina v prohlášení.

V zadních řadách bude chybět i pětinásobný mistr světa a vítěz Stanleyova poháru z roku 2006 František Kaberle. "Neprošel lékařskou výstupní prohlídkou, musí podstoupit operaci ramena. Všechny nás to mrzí, ale bohužel se nedá nic dělat," řekl serveru hokej.cz František Kaberle starší.

Olesz má stále problémy s operovanou rukou, kvůli které už dvakrát v sezoně absentoval. "Po prosincové operaci jsem se vrátil do hry, ale problémy nepřestaly. Nelepší se to a spíš je to ještě horší. Brní mě prst, schází mi v něm citlivost. Taky vazy v zápěstí jsou poškozené. Musím tady zůstat," řekl pro deník Sport Olesz, jenž také od klubu nedostal svolení k účasti na mistrovství světa.


Olesze čeká na Floridě rehabilitační program, který bude trvat měsíc. "Počítal jsem s mistrovstvím, bohužel je to jinak. Kvůli zdraví už jsem vynechal Rigu, teď se musím znovu léčit. Moc mě to mrzí," doplnil Olesz.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...