Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Dobré zprávy z Eura: Češi trénují bez omezení, stíhají ping-pong i rozhovory

Petr Čech

  20:09aktualizováno  20:37
TOURS (Od našeho zpravodaje) - Čas na přípravu před úvodním zápasem mistrovství Evropy se krátí. Čtvrteční dopoledne strávili fotbalisté v posilovně, odpoledne na hřišti. Mezitím někteří stihli ping-pong a brankář Petr Čech dal rozhovor prestižnímu magazínu.

Trénink českých fotbalistů před ME ve Francii. Zleva jsou Bořek Dočkal, Daniel Pudil a Jaroslav Plašil. foto: ČTK

Přidělení francouzští policisté se zájmem sledovali dění na hřišti. Na sobě tmavé brýle, bíločervená trička české reprezentace zastrčená do kalhot a za pasem zbraň.

Neskutečné. Na první trénink reprezentace dorazily čtyři tisíce diváků

Co viděli? Na hrací ploše probíhal klasický trénink - krátká rozcvička a pak nácvik herních situací. To už však mimo zraky novinářů, neboť trénink byl tentokrát otevřený jen úvodních patnáct minut. Na rozdíl od středy, kdy byl veřejný a přišly se na něj podívat čtyři tisíce diváků.

Před odletem do Francie měli někteří hráči zdravotní problémy, ale teď už všichni trénovali naplno. Na hřiště se hráči dostali až navečer v půl šesté. Dopoledne trénovali v posilovně a absolvovali i taktickou přípravu u videa.

Tomáš Rosický.
Tomáš Rosický (uprostřed) a Roman Hubník.

Volný čas mezi tréninky trávili fotbalisté různě, někteří třeba hraním ping-pongu. A brankář Petr Čech měl ještě mediální povinnosti, když dával rozhovor pro prestižní magazín France Football.

Šampionát začíná už v pátek večer, ale českou reprezentaci čeká první zápas až v pondělí. V 15:00 vyzvou Španělsko, které obhajuje titul.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...