Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

‚Jděte si, kam chcete. Odjeďte z Evropy,‘ vzkazuje islandský komentátor Angličanům

Sport

  6:00
„Angličané, můžete bučet a pískat jak se vám líbí. Prostě musíte jet domů. Jedete domů! Odjíždíte z Evropy! Jděte si kam budete chtít! Island vyhrál. To je konec! 2:1 je konečný výsledek!“ Takhle slavil překvapivý postup Islanďanů do čtvrtfinále komentátor Gudmundur Benediktsson, který se na Euru proslavil ječením při oslavě gólů.

Islandský komentátor Gummi Ben foto: Twitter

‚Noc největšího ponížení, nejhorší prohra v historii,‘ hřímá britský tisk

Už v základní skupině se islandský komentátor stal hitem, když svou fistulí slavil vítězný gól svého týmu v zápase s Rakouskem a tím i postup Islanďanů do play off.

Přitom komentování pro televizi má jako vedlejší pracovní poměr, na Islandu dosud pracoval jako asistent trenéra prvoligového KR Reykjavík. Druhý den po zápase s Rakouskem však Reykjavík v jeho nepřítomnosti prohrál a Benediktsson dostal padáka.

Islandská postupová radost.
Anglie vs. Island (anglický smutek po vyřazení z Eura).

To však komentátorovi zvanému Gummi Ben nemuselo až tak vadit, protože ve Francii může pokračovat v komentování triumfální jízdu turnajem. A osmifinále s Anglií si znovu za mikrofonem výsostně užil.

„Je to hotové, je to hotové. My nejedeme domů. Viděl jsi to, viděl jsi to. Nikdy se nechci probudit z toho úžasného snu,“ pištěl po konci zápasu.

„Jak se vám to líbí Angličani. V neděli s Francií hraje Island. Francie - Island. Angličani, můžete jet domů, můžete si klidně Evropu opustit. Můžete si jít, kam sakra chcete. Pohádka pokračuje. Nikdo mě z toho krásného snu neprobouzejte.“

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...