Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Blatterův ideální svět

Sport

  11:07
PRAHA - Šéf Mezinárodní fotbalové federace Sepp Blatter vytáhl do boje za záchranu fotbalu. Chce zachovat národní identitu klubů, a proto jim možná už brzy povolí jen pět cizinců v základní sestavě.

Chceme jen svět bez cizinců. foto: AFP

Šéf Mezinárodní fotbalové federace Sepp Blatter vytáhl do boje za záchranu fotbalu. Chce zachovat národní identitu klubů, a proto jim možná už brzy povolí jen pět cizinců v základní sestavě. Jako by zapomněl, že úspěch a výjimečnost nemají s národností fotbalových hvězd nic společného. Fotbal je byznys a teď to paradoxně přehlíží muž, který v něm vydělal miliony švýcarských franků.


Pro české kluby nebude Blatterovo pravidlo žádný problém. V tuzemské lize letos hrálo pouze 17 procent cizinců a po sestupu Mostu jich bude ještě méně. Ale co v anglické Premier League? Vždyť tamní kluby dnes zaměstnávají hráče ze 62 zemí světa.


Příklad nejsledovanější evropské soutěže ukazuje, že hráči nesmějí být vybíráni na základě svého pasu, ale schopností. Fanoušky totiž zajímá jediné – úspěch. Copak příznivce Manchesteru United trápí, že jim k triumfu v Lize mistrů pomohl Portugalec, Argentinec nebo Francouz?

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!