Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

BOHEMÁK: Aspoň, že bylo v neděli hezky

Sport

  10:55
PRAHA - V předzápasovém programu napsal trenér klokanů Hoftych, že body jsou dobré a nyní přijdou i góly. Pozápasové hodnocení je jednoduché: body odešly, gól přišel po krásné nahrávce našeho obránce, avšak špatným směrem.

Souboj Jiřího Rychlíka z Bohemians a Michaela Rabušice z Brna. Vlevo přihlíží další domácí Lukáš Adam. foto: ČTK

 Jablonečtí po zásluze zvítězili, klokanům se boj o evropské poháry povážlivě vzdaluje. Alespoň že bylo v neděli hezky.

Něco je špatně. Vždyť i Sparta (zachraňoval ji klokaní dorostenec Kadlec) a Střížkov už dokázaly dát gól. A přestože pod sebou stále podle plánu bezpečně držíme Liberec, neměli bychom si takto zahrávat. Co je platné, že gólman Sňozík chytá jako Kouba svého času v Bohemce, že stoper Nikl má reprezentační formu a že stadion byl zatím vždy téměř plný. Bez zálohy a tím i bez útoku se vyhrávat nedá. Je vidět, že ztráta zraněného šutéra Škody je citelnější, než jsme si byli před sezonou ochotni připustit.

A ještě horší je totální absence přihrávek či jakéhokoliv náznaku kreativity ze strany záložníků. Naštěstí si drží stálou formu borci Střížkova i Kladna, nicméně s těmi hrajeme až po docela dlouhé sérii zápasů s ambiciózními celky.

A - nerad to přiznávám - k vítězství nad těmito outsidery bude potřeba nějaký ten gól vstřelit.

Možná by měl kouč Hoftych začít uvažovat o obměně útočné dvojice ještě předtím, než se uzdraví Škoda. V sobotu například za B-tým skórovali Ibragimov a nestárnoucí ikona klubu Slezák. Horší než ti dva dosud preferovaní Zelenka s Hartigem by určitě nebyli.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!