Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jak Slováci učili hrát hokej

Sport

  10:02
PRAHA - Znáte pohádku o pyšné princezně? Podobnou poraněnou pýchou nyní trpí slovenský hokejový tým. Naši východní soupeři se na 73. MS trápí a pokud se rychle nevzpamatují, mohou z něj odjíždět s ostudou.

Slováci nakonec zvítězili. foto: ČTK

I když – výhra 4:3 na Maďarskem a porážka 1:2 po nájezdech od Bělorusů – už ostudou zavání. Nemůže za to ani tak hokejová (ne)kvalita slovenských hokejistů, jako spíše jejich přehnané sebevědomí. Jak jsem se přesvědčil při sledování slovenské televize – trpí jim bohužel také komentátoři a fanoušci.

Maďary snadno porazíme! Učili jsme je hrát hokej! Bude to snadná práce! Takové a podobné komentáře pronášeli jak hosté ve studiu tak samotní slovenští moderátoři a hráči. Jenže na ledě to vypadalo jinak. Žalostná kvalita současného slovenského týmu se naplno projevila v zápase s průměrnými Bělorusy.

Pokud učili hrát Slováci hokej Maďary, měli by si nyní dát pozor, aby je hokej na jiné úrovni nezačali vyučovat v úterý Kanaďané. V první řadě musí spadnout ze svých nebeských zámků a uznat své reálné schopnosti, to znamená – záchrana je reálná, případný postup do čtvrtfinále velmi obtížný cíl.

V opačném případě je to docela matematicky snadné – Slovensko vs. Maďarsko 4:3, Kanada vs. Maďarsko 9:0, Kanada vs. Bělorusko 6:1, Slovensko vs. Bělorusko 1:2 = Slovensko vs. Kanada ?:?...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!