Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SPARŤAN: Jsme nejlepší. Ať ostatní klidně puknou

Sport

  14:00
PRAHA - Lze výstižněji zhodnotit právě skončenou fotbalovou domácí soutěž, než jak se to povedlo našim fotbalistům na mistrovském tričku nápisem "Titul patří neporaženým"? Těžko.

Radost fanoušků Sparty foto:  František Vlček, Lidové noviny

Ale přece jen se dá na tu naši ligu podívat trochu víc z hloubky.

Za prvé: sice jsme jako jediní ze šestnácti týmů neprohráli, na číslici 14 v remízovém sloupci ale není příliš hezký pohled. Ano, většinu těch nerozhodných utkání jsme měli rozehraných na vítězství, našla se však i taková, v nichž jsme za plichtu byli rádi (viz předposlední kolo v Liberci).

Za druhé: nejlepšími fanoušky v zemi jsme my. Ať třeba Chachaři a sešívky puknou. Ti všichni občas umí fandit, ale jen pokud se daří. Jinak radši sedí doma nebo v hospodě u piva.

Za třetí: ligu nám jednoznačně "obohatily" také obě Bohemky. Vše vyvrcholilo při jejich neuskutečněném zápase na dnes již bývalé fotbalové adrese v Ďolíčku. Bravo, škoda, že do druhé ligy míří (zatím) jen jedna. Takhle budou moci pánové Vejsada a Kapr nadále držet prvoligové fanoušky v napětí, zda nakonec "ta pravá Bohemka" příští sezonu začne a následně dokončí.

Za čtvrté: Tak co sešívky, jak je uprostřed ligové tabulky? Zvykejte si. Jestli se vrátí váš Karel, hned tak se výš neobjevíte.

A na závěr: Díky, sparťané! Za další mistrovskou sezonu, radost v jejím průběhu a závěrečnou oslavu. Pevně věřím, že nebyla poslední a že již na konci srpna budeme společně slavit postup do základní skupiny Ligy mistrů!

Autor (24) již od svých raných fotbalových krůčků věděl, že rudá je dobrá. A tak to zůstane navždy.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!