Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Krize? Ne, postupný ústup z pozic

Mistrovství světa v neděli skončilo. Na další vrcholové měření sil hokejových mocností si budeme muset počkat až do února 2010 na olympiádu ve Vancouveru. Co nám švýcarský šampionát ukázal?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

spravedlnost

14. 5. 2009 16:45
50 let

Jo jagr atd. i když jsou to antikomuniste vyrustali v socialistickych podminkach ted budete čekat na medaili tak padesat let......................

0 0
možnosti

notabene9

15. 5. 2009 6:59
Re: 50 let

Ztotožňuji se..s tou první půlkou..

0 0
možnosti

Michal 1

14. 5. 2009 16:25
Otazka je, kdo to bude platit

Maly narod, zimni prirodni podminky neutesene - cili hokej od nejmladsich je odkazan na umely led. Organizace siroke zakladny, sledovani nadeji uz ve veku kolem sedmi, osmi let a zrizeni pro ne specialnich treningovych center, eventualne internatnich skol. nepoutet mlade, nadejne ale nevyzrale juniorske hrace predcasne do zahranici, kde zapadnou na farme. Atd., atd.... podobny problem je i ve fotbale (nadejny hrac ukaze talent napr. Necid a sup, uz je prodan ven). Spickovy sport na vrcholne svetove urovni stoji penize. Hodne penez. A kdyz se tam dostaneme, tak nelze usnout na vavrinech, ale stale pro tu spicku neco delat. a to stoji nejen dalsi penize, ale i vuli a trpelivost.

A ted otazka: mame vubec na to? A pokud ano, je ochota ty penize na to dat?

A nakonec. Dostat se na spicku a udrzet se tam neni zalezitost nejake akce ale dlouhodobeho seriozniho pristupu k veci a tvrde prace, je to projekt na mnoho let. A management musi byt na vysi - asi pro to, ze se hokej nehraje jen v CR a existuje vice pojeti hokeje (kanadsky hokej neni stejny jako skandinavsky, a ten je opet trochu jiny, nez v Rusku a nas je zase trochu jiny (hraje zde svoji roli i narodni mentalita) by v nejvyzsim mangementu mel byt zamnestnan(i) i nejaky cizinec (cizinci) z nejvyspelejsich hokejovych zemi.

Mozna trochu moc pro nas.

0 0
možnosti

Mejla

14. 5. 2009 15:02
Hlavně hokej nemohou řídit pražštví Pepíci nebo Růža s 5 tří

dami obecné. A mladí se musejí od mládí učit dřít a ne se chovat jako primadony. Jágr i jako hvězda dělal doma na statku - Bednář apod. mu nesahají ani po kolena nejen úrovní, ale i přístupem a nasazením.

0 0
možnosti