Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Naslibovali jim čínské peníze, výběr majitele pro opavský fotbal však skončil fraškou

Sport

  10:00
OPAVA - Už to vypadalo, že do českého fotbalu přitečou další čínské peníze. Město Opava jedná o prodeji tamního druholigového klubu švýcarské firmě TICC, za níž mají být čínské investice.

Fotbalisté Opavy málem sedli na lep švýcarským podvodníkům. foto: ČTK

Sázím na Rosického, naopak odejdou Konaté, Holek, Mazuch a Hybš, říká Stramaccioni

Opavské během vypsané soutěže na nového investora zlákal i slib společnosti, že za 65procentní podíl v klubu zaplatí místo původně požadovaných 50 milionů korun až o 120 milionů víc.

„Měli bychom být jejich branou pro vstup na trhy střední Evropy,“ uvedl opavský náměstek Milan Víteček. S tím se vyrojily i ambiciózní hlasy, že cílem spolupráce má být brzký postup do nejvyšší soutěže a následný útok na evropské poháry.

Jenže brzy se objevily úskalí a nesrovnalosti. Nejprve firma neodeslala městu kauci 10 milionů korun, prý kvůli technické chybě.

Při pondělním jednání zastupitelstva se pak ukázalo, jak málo město a klub o firmě TICC vědí, a ani ze společnosti nikdo nebyl přítomen.

Finále českého fotbalového poháru - MOL Cupu: SFC Opava - FC Fastav Zlín....
Finále českého fotbalového poháru - MOL Cupu: SFC Opava - FC Fastav Zlín. Zleva...

Navíc za ní stojí podnikatel Martin Nett, k němuž se vztahuje doporučení švýcarských orgánů, aby se s ním neobchodovalo. Opavští proto rozhodnutí o prodeji nakonec odročili, aby získali více informací.

Se zahraničním investorem už slezský klub udělal hodně negativní zkušenost zkraje tisíciletí. Tehdy jej ukrajinští podnikatelé přivedli téměř až do konkurzu.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!