Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Sport

PLZEŇÁK: Na dostřel Evropě i rudým. Kdo by nechtěl porazit Pavla Vrbu v rouše sparťanském?

Fotbalisté Plzně foto: Petr EretMAFRA

Plzeň - Začněme od konce: jediný cíl, který nemáme nyní na dostřel, je Slavia, to je třeba si férově přiznat. Její zruční atleti sice v neděli doma těžce klopýtali s oslabeným Baníkem, ale nakonec vyhráli 2:1 a na ostatní zaslouženě hledí svrchu. Všechno ostatní je pro Plzeň ve hře! Kdo by to o zpackaném podzimu a ospalém jarním startu řekl.
  11:15

Díky sobotní výhře 1:0 nad ambiciózní Olomoucí jsme rázem dva body od pohárových pozic (výsledek o dominanci na hřišti moc nevypovídá, poměr střel na bránu 9:0 už ano). Do Evropy lze ostatně prosvištět i přes domácí pohár, kde jsme po výhře nad Hradcem Králové mezi osmičkou nejlepších. 

Fotbalisté Plzně
Fotbalisté Plzně

Na dostřel předním příčkám je také v klání o krále střelců Jean-David Beauguel, který udělal v sobotu to samé co před týdnem s Brnem: obtočil se kolem obránce a prudkou střelou zblízka pod víko rozhodl mač. Gól číslo devět, dva zásahy na prvního, sebevědomí nahoře.

Co lepšího si přát před tradičně vypjatým zápasem na Letné, který nás čeká v sobotu? Tři výhry v řadě plus jedno pohárové je třeba stvrdit proti opravdu silnému soupeři. Motivaci není třeba dlouho hledat. Kdo z viktoriánů by nechtěl porazit Pavla Vrbu, plzeňskou legendu v rouše sparťanském? Protože když se to povede, bude druhé místo rudých už taky na dostřel.

Autoři: ,