Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Před derby s partou komiků přišel experiment

Sport

  0:54
Lze vyhrát fotbalové utkání, byť v české lize, když si hráči ani jednou pořádně nepřihrají a nevyhrají žádný souboj jeden na jednoho? Odpověď se zdánlivě nabízí, ale zkusil to někdo prakticky ověřit?

Slávistický kapitán Erich Brabec (vlevo) ve tvrdém souboji se sparťanem Markem Kuličem. foto: ČTK

Ano, hráči Slavie se minulou neděli do tohoto odvážného experimentu pustili opravdu s vervou, která jim vydržela minimálně po celý první poločas zápasu s Olomoucí. Bude užitečné, pokud si výsledky pokusu budou pamatovat po zbytek jarní sezony.

Samozřejmě platí, co je pro pána, není pro kmána, a proto si červenobílá eskadra může na rozdíl od ostatních podobné kratochvíle občas dopřát, nesmí se ovšem příště zapomenout vrátit k vážné práci. Nic na věci nemění, že kdyby v brance soupeře stál místo kouzelníka Drobisze třeba nějaký Blažek, vezli bychom body i z Olomouce. Navíc pokud na náš tým dnes v poháru nepadne zase nějaká Líšeň, může si snadno opět zvednout sebevědomí hned v pondělí, kdy jej čeká parta komiků z Letné.

Po povinném vítězství nad nejdrzejšími nýmandy ligy, bude naštěstí zajímavá již jen otázka, zda plánovat do Edenu oslavy titulu třeba na utkání s Budějovicemi nebo je odložit až na poslední zápas s Libercem. Osobně si myslím, že experimentů bylo na jaře už dost.

Autor (39) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.