Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

SLÁVISTA: Trefit se tak mezi tři bílé tyče...

Sport

  10:41
PRAHA - Hra sešívaných v posledních dvou utkáních v Liberci a Janově se sice začala blížit tomu, co bychom rádi od našich chlapců viděli, ale výsledky ještě tak úplně to pravé nejsou. To si přiznejme. Navíc je to stále stejné - zbytečně inkasovaný gól a potom festival spálených šancí z naší strany.

Vasilievič ze Slavie padá, penalta se ale nepíská. foto: ČTK

No fajn, v Janově to úplně festival nebyl, ale minimálně Šenky se trefit určitě měl, a kdyby Suchý před přestávkou nesledoval, kde se na stadionu prodávají párky namísto zodpovědného výkonu svého stoperského povolání, mohlo být určitě veseleji. Ale nestěžujme si, uhráli jsme lepší výsledek než namátkou třeba Neapol a už vůbec neřešme, zda trestňák před prvním gólem odpískaný být měl, či nikoliv. Kdo si chce pobrečet nad spiknutím rozhodčích a vůbec celého světa, ať se zastaví příležitostně na Letné.

Raději s optimismem hleďme směrem k budoucnosti. Když k výkonu z Liberce přidáme proti Chacharům ještě i schopnost trefit se občas (tedy víc než jednou za dva zápasy) mezi tři bílé tyče na kraji hřiště, bude dobře. Pokud by nám navíc chtěli drobně vypomoci například Brňáci nebo vršovičtí sousedi, nemusel by být na tabulku příští týden vůbec smutný pohled.

Klokani by se ostatně měli v Teplicích ve vlastním zájmu snažit. V následujícím kole s domácími body počítat nemůžou, máme je totiž na jídelníčku jako předkrm před blížícím se derby. A po něm už snad bude všem jasné, kdo je zase v lize pánem!

Autor (39) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...