Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

SPARŤAN: Časy Železné a neporazitelné Sparty jsou zpět

Sport

  0:57
PRAHA - Krátké fotbalové prázdniny jsou za námi. Od pátku nás čeká maraton třiceti víkendů naplněných prvoligovým fotbalem. A na jeho konci se můžeme těšit na oslavu mistrovského titulu – jak jinak na Letné.

Sparťanská radost. foto: ČTK

Jistě, sešívané kůže sice budou brblat a chvástat se ohledně své skvělé přestupové politiky, tak je při tom nechme, že? Při pohledu na průvan v kádru sešívek, kde se vyhazují a přijímají hráči podle oblíbenosti a poslušnosti, se musím usmívat. Skutečně široký úsměv na tváři mi ale vykouzlila až kauza s brankářem Romanovsem, který svému novému zaměstnavateli zatajil, že nemůže hrát ve čtyřech zápasech v evropských pohárech.

Nejenže generála Jarolíma a spol. gólman excelentně vypekl, v Edenu ostudě nedokázali předejít dostatečnou informovaností se na hráče. Není holt nad skvělý skauting a pozorování vytipování posil. Tohle, že má být ta česká jednička i na evropském poli? A k udržení nabytých pozic ji má pomoci přestárlý a neúspěšný Vlček? Nebo snad jistý Krajčík, který udělal "díru do světa" v Reggině? Pánbůh nás chraň.

Anebo ne, máme tu přece ještě železnou Spartu. Ano, nemůžeme nyní po dlouhých letech rozhazovat miliony, ovšem zdá se, že při příchodech hráčů konečně začali na Letné používat mozek místo jiné partie těla. Do každé řady přišel minimálně jeden kvalitní hráč a jako bonus na konec - příchod ruského bijce Prudnikova. Nelze jen zatleskat a říci si: konečně.

PS: V jednom se ovšem se svým slávistickým kolegou shodnu – drzost a nabubřelost chování Kapra a spol. už překračuje všechny meze. Ale jak se říká: Tonoucí se stébla chytá. Já jen doufám, že Bohemians Praha v první lize žádné stéblo neudrží a pěkně rychlým pádem se potopí do vod zapomnění.

Ač je totiž právo na jakékoliv straně – fotbalové srdce i rozum mluví jasně – raději v první lize klub s historií, stadionem a báječnými fanoušky (Bohemians 1905) než nějaké příživníky, kteří se snaží vydělat na něčem, na co nemají nárok. Takže milý Střížkove: Přestaňte konečně zabírat v lize místo někomu jinému, třeba Dukle. My vás v ní totiž nechceme. Nikdo.

Autor (24) je Sparťanem od svých prvních nadějných fotbalových krůčků a vždy jim zůstane.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!