Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

BOHEMÁK: Díky za snadné tři body, Střížkove

Sport

  10:33
PRAHA - Sparta si dnes jede pro cennou lekci do Teplic, čímž konečně startuje první liga. Trápení Letenských mě však pramálo zajímá. Není na něm v posledních letech nic překvapivého, a navíc klokani jsou v mučení svých příznivců zřejmě nejlepší na světě – a je jedno, jakou soutěž zrovna hrají.

Klokana čekají světlé chvíle. foto: ČTK

Výsledky přípravných zápasů nelze brát příliš vážně. Prohry s Hradcem i s Mostem totiž přesně zapadají do filozofie klubu držet fanoušky v napětí už od samého počátku sezony.A bude to těžkých několik měsíců, především kvůli střílení gólů. Útočník Škoda je zraněný, útočník Hartig bude často zraněný, útočník Ibragimov přestal trefovat branku alegenda Slezák začíná trénovat vbéčku. Vše tedy zbývá pouze na zkušeném duu Zelenka-Kaufman. A navíc Jan Morávek podle očekávání přestoupil do Schalke (a nastupuje tam jako pravý bek?!?), což znamená, že se klokani vracejí ke hře bez klasického centrhalva.

Dvě věci mě však přece jen před startem sezony naplňují optimismem. Je to příznivý los prvních dvou kol. Nejdřív by neměl být problém uhrát přinejmenším čtyři body, přestože Brno je opravdu nepříjemný soupeř. O utkání na Letné strach nemám.

Za druhou dobrou zprávu lze brát oznámení Střížkova, který proti nám prý nenastoupí, neboť neexistujeme. Už jsem se bál, že klub z okolí pražských Letňan s něčím podobným nepřijde. Stůj si za svým, Střížkove, neboť slovo dělá Kapra. Tři podzimní body za kontumaci se nám budou hodit.

Autor (35) zažil jako malý chlapec mistrovskou a pohárovou sezonu a od té doby mu není pomoci

Autoři: