Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

BANÍKOVEC: Čekal jsem razantnější čistku

Sport

  10:36
OSTRAVA - Tak nám ta nová liga hezky začala. Bývalé vedení svazu se zpovídalo na bengárnách za kupčení s lupeny na šampionáty, ovšem všichni svorně tvrdí, že jsou nevinní. No mazec. Český fotbal tímhle zase udělal velký skok k důvěryhodnosti.

Baník konečxně skóroval. foto: ČTK

Ovšem zpět k nejvyšší soutěži. K dalšímu ročníku vzhlížíme my Chachaři s nadějí, že Nový Baník nám pomůže zapomenout na šílené jaro. Pravda, čekal jsem ještě mnohem razantnější čistku Augiášova chléva, nicméně musím věřit vedení, že je v obraze a dalo dohromady kádr, který má zdravé jádro.

Osobně se těším na exotické posily z Kapverd a Jižní Koreje. Tohle jsme tady, dámy a pánové, ještě nikdy neměli. Hlavní je, že na hostování zůstal jediný hráč – Hable. Všichni ostatní jsou kmenoví. Jaká příjemná změna v porovnání s jarním mančaftem.

To třeba ještě donedávna prachaté Spartak ČKD Sokolovo z Prahy n/Vltavou, má tým prošpikovaný najatými gastarbeitery, hlavně z Brna a daleké Rusi. Asi jsou levnější než Jidáš Mireček (Matušovič), který s plnou kešení odtáhnul z Letné kamsi do Středomoří.

Budiž mu jsou tamní trávníky lehké.

A jak ten celý ligový cirkus dopadne? V tom mám úplně jasno. Vyhraje Slávka, ta má fakt nadupaný kádr, druhý bude o skóre Baník a s velkou ztrátou sestoupí Sparta a Střížkov.

Když ne, ať se propadnu do západního Německa.

Autor (40) je zatvrzelý konzervatista a hrdý Chachar, který si paličatě stojí za svým, že Baník je king a patří do Slezska, a nikdy ne na Moravu

Autoři: