Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

SPARŤAN: Zachraňte vojína Hubníka!

Sport

  11:00
PRAHA - Bude složitější hráče namotivovat, zvlášť teď na Brno, popisoval Pepík Chovanec po vynikajícím představení proti PSV Eindhoven. Žel, remízová bitva o Šalingrad ukázala, že se mu to příliš nepovedlo.

V Brně se především bojovalo. foto: ČTK

Letenské božstvo předvádělo povětšinou mdlý výkon a teprve po obdržené brance začala hra "nějak" vypadat. Z osmi kol rudí vyválčili už pátou zbytečnou remízu a těch deset bodů chybí.

Na rudé mašině se projevuje, že aby byla k nezastavení a válcovala všechno, nesmí z její duše, srdce, ale ani fasády vypadnout ani částečka. Proti PSV chyběl v dobré formě hrající Pamič, což bylo setsakra znát. V Brnisku vypadl Hubník a ani jeho Hoheneder nedokázal plně nahradit, byť už nebyl tak trapný jako nalevo.

Přičte-li se, že Pepík tvrdošíjně cpe do sestavy převážně tragického Huška na úkor velmi solidně hrajícího Kovby, vystupuje z toho jednoduchá rovnice: aby Sparta předváděla úchvatná představení, nesmí ze základu (pokud možno bez Huška a Holendy) vypadnout nikdo. Největší důvod k panice vzbuzuje představa, že by se po zimě sbalil Hubník zpět do Ruska. Jestli už není čas na vypsání fanouškovské sbírky Zachraňte stopera Hubníka!

Tým z města, kde mají tradičně nadprůměrné pivo a podprůměrný fotbal, by dnes Letenské neměl potrápit. Ačkoliv si třeba Horváth bude jistě chtít nějaký ten bod z Letné doslova odnést v zubech. Pro Spartu je především nutností začít naplno bodovat venku. A kdy jindy zahájit vítěznou sérii než příští týden na půdě provinčního klubu z pražských Vršovic?

Autor (32) je namyšlený sparťan a vždy jím bude.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...