Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Sport

SPARŤANKA: Vaclík, Schick, Holeš za jedna, Coufalovi osmifinále vůbec nesedlo

Osmifinále Euro 2020 Nizozemsko vs. Česko: hráči ukazují po výhře vzkaz od fanoušků, kteří na něm připomněli čtvrteční ničivé tornádo na jihovýchodní Moravě. foto: ČTK

Názor
Jejich slavné prohry s Čechy musí být nejspíš pěkně hluboko v kolektivní paměti nizozemských fotbalistů. Určitě se podepsaly i na včerejším zápase.

Když rozhodčí poslal Oranjes do deseti, šlo to s nimi z kopce. Asi hlavně v hlavě.

Na rozhodujícím vyloučení má zásluhu nejen Patrik Schick, v souboji s nímž de Ligt zahrál rukou, ale hlavně Tomáš Vaclík. Pár vteřin předtím vytáhl skvělý zákrok, když míč uloupil z nohy Donyella Malena. Nebýt toho, kdo ví, jak by všechno dopadlo.

Osmifinále Euro 2020 Nizozemsko vs. Česko: hráči se radují z výhry.
Osmifinále Euro 2020 Nizozemsko vs. Česko: fanoušci českého týmu.

Okamžitě pak následoval brejk zakončený de Ligtovou rukou. Stál při nás opět VAR, bez jehož intervence by ruský rozhodčí zůstal jen u žluté. Proč si rozehrávku trestňáku z dobré pozice uzmul Vladimír Coufal, jsem nepochopila. Nepovedla se mu, stejně jako celý včerejší výkon.

Důležité chvíle přišly potom. V obou se vyznamenal Tomáš Holeš, první gól dal, na druhý přihrál Schickovi. Speciálně ten může na postupu vydělat nejvíc. Se čtyřmi góly už teď v tabulce střelců stíhá nedostižného Ronalda a snad se ještě trefí. Třeba proti Dánům, s nimiž si to zaletíme rozdat do Baku. 

Na rozdíl od včerejšího duelu, kdy jsme favority nebyli, by naše šance mohly být vyrovnané. Dana Zárubová

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...