Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Arménská úloha pro fotbalisty

Sport

  15:30
PRAHA - Česká fotbalová reprezentace dostala domácí úkol. Při jeho řešení se musí povinně dobrat k jedinému správnému výsledku: výhře nad Arménií. Pouze tak si zachová reálnou šanci na účast na světovém šampionátu.

Čeští fotbalisté Michal Kadlec (vpravo) a Libor Kozák foto: ČTK

Naplnit všeobecná očekávání, poradit si s národním celkem figurujícím v žebříčku o 40 míst hlouběji, to by přece nemělo být pro Čecha, Rosického a spol. příliš složité. A tak se zápas také jeví.

Hráči svou roli znají, vědí, co se od nich očekává. Fanoušci chtějí vidět góly a oslavit bezproblémové vítězství. Jak by také ne, když Česko úvodní zápas v Arménii s přehledem zvládlo.

Jenže z těchto důvodů se úkol může zvrtnout a stát se neřešitelným. Stačí si vzpomenout, jak se v roli jasného favorita chytili do pasti Dánové. V červnovém kvalifikačním utkání v Kodani podlehli Arménům potupně 0:4.

Češi jsou pod tlakem, a proto musejí být dnes pečlivější než kdy jindy. Ve fotbale totiž možnost složit reparát nedostanou…

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...