Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Ligoví trenéři, odložte kraťasy. Suit up!

Sport

  6:02
Pokud sledujete seriál Jak jsem potkal vaši matku, jistě znáte heslo jedné z hlavních postav Barneyho Stinsona. To zní: Suit up! Do obleku! Někteří trenéři ve fotbalové lize fanoušky populární série zjevně nejsou. Oblek a kravatu (nebo alespoň džíny a košili) neoblékají ani při svátečních zápasech.

Vítězslav Lavička foto: ČTK

Třeba v neděli v Brně – ligové utkání proti Spartě nalákalo na stadion skoro deset tisíc fanoušků, nejvíc za posledních dvanáct let. Utkání přenášela i televize.

Pěkný zápas a hezká atmosféra, zkrátka povedená reklama na nejvyšší soutěž (pokud pomineme spadlý strom). Proto vypadalo nedůstojně, když trenér Ludevít Grmela koučoval své svěřence jen v kraťasech. Pár trenérů v české lize určitou kulturu, kterou by sport na takové úrovni měl mít, dodržují – třeba plzeňský Pavel Vrba, sparťan Vítězslav Lavička či příbramský František Straka.

Některé sporty už na to pamatují i ve svých pravidlech. Například v judu musejí trenéři mít oblek při semifinálových a finálových zápasech.

Nešlo by to i ve fotbalové lize?

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč