Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Ostuda Pittsburghu? Ne vinou brankáře Vokouna

Sport

  8:00
PRAHA - Chytal jako blázen, mohl se přetrhnout, aby dokázal, že i ve 37 letech může být platným gólmanem. Jestli někdo v hokejovém Pittsburghu během play off nezklamal, pak to byl Tomáš Vokoun. Jenže světe, div se, žádné slávy se nedočkal.

Český brankář hokejistů Pittsburghu Penguins Tomáš Vokoun foto: ČTK

Místo toho po bolestném vyřazení od Bostonu uslyšel, že je pro klub stále jasnou jedničkou Marc-Andre Fleury. Tedy brankář, jenž čtyřikrát za sebou ve vyřazovací části NHL zklamal a jehož úspěšnost zákroků ve všech případech klesla pod 90 procent. Bylo by načase, aby si to vedení uvědomilo. Přiznat pravdu by si mohl i samotný Fleury, pro něhož by bylo možná nejlepším řešením požádat o výměnu. Šancí dokázat, že na to má, už dostal víc než dost.

Ostatně největší svízel Penguins v sérii proti Bostonu nebyla v brankovišti, ale na druhé straně hřiště. Jenže hvězdnému Jevgeniji Malkinovi ani Sidneymu Crosbymu nikdo nic neřekne, protože jde o ikony klubu. Přitom právě oni zklamali nejvíc, jelikož ani jeden z nich nedal ve čtyřech zápasech jediný gól. A to je na hráče jejich kalibru ostuda...

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.