Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT: Vychytralý svazový populismus

Sport

  20:00
PRAHA - Funkcionáři fotbalového svazu doporučili jiným svazovým funkcionářům, aby si svaz sypal popel na hlavu. Může se to zdát úsměvné, hloupé, k ničemu, ale tak to prostě je. Svaz byl totiž pořadatelem finále domácího poháru, které vyvrcholilo řáděním fanoušků.

Mladá Boleslav - Olomouc (fanoušci). foto: ČTK

Proto sám sebe předvolal před vlastní disciplinární komisi, která navrhne výkonnému výboru (zase svazu), aby schválil pokutu 400 tisíc korun pro svaz a po sto tisíci korunách pro hlavní aktéry zápasu, Mladou Boleslav a Olomouc.

Celou částku pak hodlá poslat na charitu. To je jistě úctyhodné, ale nezdá se vám to jako populistický krok? Určitě se zalíbí lidem, ale existuje spousta způsobů, jak takové peníze správně využít přímo ve fotbale – na rozvoj mládeže, stavbu nových hřišť pro veřejnost, převýchovu divokých fanoušků či pořízení vyškolené pořadatelské služby.

V době, kdy minimálně polovinu klubů ligy trápí dluhy a národní tým tápe, by charitativní příspěvek potřeboval spíš sám svaz.

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...