Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Výborný tým? Uvidíme

Sport

  9:29
PRAHA - Výborný, Kratěna, Broš. To jsou nejnovější posily hokejové Sparty. A holešovickému klubu to ještě nestačí. Láká navíc Martina Straku a Jaroslava Hlinku z NHL.

Výborný je na lavičce sparty už tři roky. foto: ČTK

Kdyby se teď podle síly kádru vyhlašoval mistr, mohli by sparťané dostat pohár. Na papíře mají jednoznačně nejsilnější mužstvo a žádný z konkurentů už to nezmění. Jenže v hokeji nemusí vždycky vyhrát ten nejsilnější. A dobře to ví právě Sparta. Při výluce NHL v sezoně 2004/05 měla také nejsilnější tým a vypadla ve čtvrtfinále. V souboru plném hvězd se nikomu nechtělo moc bránit, nikdo nechtěl dělat černou práci.

I loni se Sparta pyšnila největší posilou. Petr Nedvěd ale roli vůdce nezvládl. David Výborný je jiný typ člověka i hráče, navíc Sparta si ho mazaně pojistila tím, že mu svěřila další funkci. Úspěch bude záviset na tom, jak otec a trenér František Výborný a syn a ředitel David Výborný ukočírují silné hokejové individuality. Tlak to bude obrovský.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...