Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Alonso se vrací k Renaultu

Sport

  14:41
MADRID - Španělský pilot formule jedna Fernando Alonso se vrací do stáje Renault, v jejíchž vozech v letech 2005 a 2006 získal tituly mistra světa.

Fernando Alonso foto: ČTK

O délce kontraktu se spekuluje, podle agentury SID se Alonso dohodl na dvouleté
smlouvě s klauzulí o jejím možném ukončení po prvním roce.

"Jsem rád, že se vracím do Renaultu. Tohle je tým, kde jsem jako jezdec formule jedna vyrostl. Teď přišel čas začít novou společnou kapitolu," uvedl Alonso v oficiálním prohlášení.

Šestadvacetiletý pilot se do Renaultu vrací po ročním angažmá v McLarenu. Tam se nedočkal jasné pozice týmové jedničky, o niž musel bojovat s britským nováčkem Lewisem Hamiltonem. Nakonec nejmladší mistr světa historie po řadě konfliktů skončil v celkovém hodnocení seriálu až za ním na třetí příčce. Na začátku listopadu se pak s McLarenem dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Nakonec znovu našel angažmá ve stáji Renault, kde bude roli druhého pilota plnit Brazilec Nelson Piquet mladší, dosavadní testovací jezdec. Při Alonsově rozhodování údajně sehrál významnou roli i páteční verdikt mezinárodní federace FIA, která stáj Flavia Briatoreho nepotrestala za držení tajných informací o konkurenčním McLarenu.

V uplynulé sezoně hájili barvy Renaultu Giancarlo Fisichella a Heikki Kovalainen.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!