Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Alonso zachránil cyklistickou stáj. Teď chce získat Contadora

Sport

  17:30
PRAHA - Nejvíce diskutovaným mužem na cyklistické Vueltě byl o volném dni muž, který tu nestartuje: Alberto Contador. Podle italské Gazzetty jej chce do svého nového týmu pilot formule 1 Fernando Alonso, jenž zachránil krachující baskickou stáj Euskaltel.

Fernando Alonso. foto: ČTK

Alonso + Contador. Může to fungovat? "Cyklistický svět zažívá díky Fernandovi šťastné chvíle," píše Contador na Twitter a děkuje mu, že koupil Euskaltel.

Jsou přátelé. Už roku 2009 pro něj chtěl Alonso založit novou stáj, ale kazašská Astana, za niž tehdy závodil, jej odmítala pustit. Nyní má na další dva roky smlouvu u týmu Saxo-Tinkoff. Z té jej však může Alonso vyplatit. Majitel týmu Bjarne Riis má trable se sháněním peněz na Contadorův plat, údajně až 4,5 milionu eur ročně.

Contador má v týmu problémy

Od Saxa odchází jeho sponzor, ruský miliardář Oleg Tinkov. Ten kritizoval, jak Riis tým vedl, a po čtvrtém místě Contadora na Tour se pustil i do Španěla. "Musíš být větším profesionálem," vzkázal mu. Pak prohlásil: "Contadorův plat neodpovídá jeho výkonům. Je příliš bohatý a málo hladový."

Podle Gazzetty se objevil nesoulad i na ose Riis - Contador kvůli neochotě Španěla obhajovat titul na Vueltě. Riis údajně dál jedná s Tinkovem, aby zůstal sponzorem.

Oficiálně zatím vzniká Alonsův tým kolem olympijského vítěze Samuela Sáncheze, současného lídra Euskaltelu. Rozesmátý Sánchez v cíli pondělní etapy Vuelty vykládal, jak si s kamarádem Alonsem občas vyjedou i na cyklistický trénink.

Přibude k nim do party Contador? Pak by se určitě změnila i role Kreuzigera, Roche a Majky, dosavadních "zástupných" lídrů v Saxo-Tinkoff.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...