Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

ATP bude testovat nová pravidla, která mají zatraktivnit čtyřhru

Čtyřhra ve skupině finálového turnaje Davis Cupu ve Valencii mezi Srbskem (Novak Djokovič a Nikola Čačič) a Českem (Adam Pavlásek a Tomáš Macháč). foto: Reuters

Mužská tenisová ATP plánuje v testovacím režimu úpravu pravidel ve čtyřhře ve snaze zatraktivnit tento formát pro hráče, fanoušky a organizátory turnajů. Nová pravidla, podle nichž se bude poprvé hrát na přelomu dubna a května na antukovém turnaji Masters v Madridu, by měla hru především zrychlit.
  19:35

Počínaje turnajem v Madridu se po výměnách kratších než čtyři údery zkrátí doba na podání na 15 sekund. Hráči si při přestávkách pro změnu stran nebudou moci pokaždé sednout a lepší divácký zážitek má přinést i to, že se fanoušci budou moci v hledišti pohybovat i během hry.

V Madridu bude soutěž ve čtyřhře zhuštěna do pěti dnů od úterý do soboty. V pavouku bude rezervováno až 16 míst pro týmy, které se kvalifikují na základě svého postavení ve dvouhře. ATP si od toho slibuje, že se tak budou spolu utkávat nejlepší singlisté a deblisté.

Změny pravidel se budou testovat i na dalších vybraných turnajích letošní sezony.

Souhlasíte s chystanými změnami ATP ve čtyřhře?

celkem hlasů: 767

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00středa 10. dubna 2024. Anketa je uzavřena.

Nesouhlasím521
Soulasím143
Nevím, nemám názor103
Autoři: ,

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...