130 let
Čtyřhra ve skupině finálového turnaje Davis Cupu ve Valencii mezi Srbskem...

Čtyřhra ve skupině finálového turnaje Davis Cupu ve Valencii mezi Srbskem (Novak Djokovič a Nikola Čačič) a Českem (Adam Pavlásek a Tomáš Macháč). | foto: Reuters

ATP bude testovat nová pravidla, která mají zatraktivnit čtyřhru

Sport
  •   19:35
Mužská tenisová ATP plánuje v testovacím režimu úpravu pravidel ve čtyřhře ve snaze zatraktivnit tento formát pro hráče, fanoušky a organizátory turnajů. Nová pravidla, podle nichž se bude poprvé hrát na přelomu dubna a května na antukovém turnaji Masters v Madridu, by měla hru především zrychlit.

Počínaje turnajem v Madridu se po výměnách kratších než čtyři údery zkrátí doba na podání na 15 sekund. Hráči si při přestávkách pro změnu stran nebudou moci pokaždé sednout a lepší divácký zážitek má přinést i to, že se fanoušci budou moci v hledišti pohybovat i během hry.

V Madridu bude soutěž ve čtyřhře zhuštěna do pěti dnů od úterý do soboty. V pavouku bude rezervováno až 16 míst pro týmy, které se kvalifikují na základě svého postavení ve dvouhře. ATP si od toho slibuje, že se tak budou spolu utkávat nejlepší singlisté a deblisté.

Změny pravidel se budou testovat i na dalších vybraných turnajích letošní sezony.

Souhlasíte s chystanými změnami ATP ve čtyřhře?

celkem hlasů: 767

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00středa 10. dubna 2024. Anketa je uzavřena.

Nesouhlasím521
Soulasím143
Nevím, nemám názor103
Autoři: ČTK, Lidovky.cz