Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Baroš udělal rychlostní rekord

Sport

  12:18
ŽENEVA - Rychlostí, která přísluší spíše pilotům Formule 1, se ve Francii proháněl fotbalový útočník Milan Baroš. Tamní policie ale pro to měla malé pochopení. Český reprezentant tak přišel o auto i řidičský průkaz.

Milan Baroš foto: Jan ZátorskýLidové noviny

Milanovi Barošovi naměřila francouzská policie ve čtvrtek rychlost 271 kilometrů za hodinu. Jak informují francouzská a švýcarská média, šestadvacetiletému reprezentantovi policie zabavila auto i řidičský průkaz. Baroše čeká v příštích měsících soud, hrozí mu až tři roky zákazu řízení motorových vozidel a vysoká pokuta.

Incident se stal na úseku s povolenou rychlostí 130 kilometrů v hodině na dálnici A42 mezi Ženevou a Lyonem ve francouzském departementu Ain. Rychlost Barošova černého Ferrari 430 Coupé, ve kterém jel s přítelem a údajně mu chtěl předvést zvuk motoru, změřili policisté v 16:45. Sami údajům nevěřili a raději je znovu zkontrolovali.

Wiltorda by nechal za zády
"Jde o rychlostní rekord v departementu," citoval Claudea Lorona, velitele policie v Ainu, švýcarský list Tribune de Geneve. Reprezentační útočník si luxusní sportovní vůz pořídil loni v květnu, jeho cena se pohybuje mezi pěti až šesti miliony korun.

Bývalý útočník Liverpoolu či Aston Villy momentálně za svůj klub kvůli zranění nehraje, naposledy nastoupil k utkání 2. října. Od lednového přestupu do Francie čelí druhému skandálu, v dubnu byl podezřelý z toho, že rasisticky urazil soupeře tmavé pleti Stéphana Mbiu z Rennes. Disciplinární komise tehdy neposoudila jeho gesto jako rasistické a potrestala ho na tři zápasy za nesportovní chování.

Shodou okolností byl při porušení silničních pravidel přistižen loni v září někdejší Barošův konkurent v Lyonu Sylvain Wiltord. Policie mu naměřila rychlost 152 kilometrů v hodině v úseku, kde je povoleno 90. Předstoupit před soudce má Wiltord tento měsíc.

Autoři: ,