Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Barošovi návrat pokazila prohra s Liverpoolem

Sport

  11:38
Fotbalový útočník Milan Baroš se po téměř měsíční pauze vrátil na trávník, ale proti Liverpoolu mohl mít radost jen z toho, že zvládl odehrát celý ligový zápas. Aston Villa prohrála v sobotním zápase s Barošovým bývalým zaměstnavatelem 0:2 a nebodovala potřetí za sebou.

Český fotbalový útočník Milan Baroš bojuje s Jamiem Carragherem z Liverpoolu. Aston Villa podlehla Liverpoolu 0:2 a nebodovala potřetí za sebou. foto: ČTK/APČTK

Úřadující vítězové Ligy mistrů si ve 12. kole připsali první výhru v sezoně na soupeřově hřišti, přičemž o ní rozhodli až v závěru. Kapitán Gerrard v 85. minutě proměnil penaltu za faul na Crouche. O čtyři minuty později přidal pojistku střelou zpoza šestnáctky Alonso.

Arsenal se posunul na tretí místo
Po Spartě si duo Van Persie - Henry smlslo na posledním Sunderlandu a Arsenal vyhrál 3:1. Na rozdíl od středečního duelu Ligy mistrů se tentokrát trefil dvakrát francouzský kanonýr a jednou Nizozemec. Vicemistři tak poskočili na třetí místo.

O bod před Sunderlandem je předposlední Birmingham. Jeho hráči včetně Jiřího Jarošíka sice uhlídali hvězdné útočné duo domácího Newcastlu Owen - Shearer, ale po trefě Turka Emreho z pětadvaceti metrů stejně prohráli 0:1.

Wigan stále neporazitelný
Jeden gól rozhodl také o vítězství nováčka West Hamu, za něj celý zápas odehrál obránce Tomáš Řepka. United zajistil plný bodový zisk v duelu s West Bromwichem veterán Sheringham.
 
Další nováček Wigan stále pokračuje ve své spanilé jízdě mezi elitou. V sobotu vyrál už pošesté za sebou a po vítězství 2:0 v Portsmouthu stíhá se šestibodovým odstupem vedoucí Chelsea. Mistři se v neděli utkají ve šlágru kola s Manchesterem United.

Autor: