130 let

Lukáš Bauer a jeho trofeje. | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Bauer doma nepoběží

Sport
  •   12:47
PRAHA - Vítěz Světového poháru Lukáš Bauer zrušil kvůli nachlazení svůj start na víkendovém mistrovství republiky v běhu na lyžích na Horních Mísečkách. Na jeho zdraví se podepsal náročný program při finále Světového poháru v Bormiu.

Při úterním návratu domů do Božího Daru, kde ho slavnostně uvítaly
stovky lidí, Bauer téměř nemohl mluvit. Na domácí šampionát se přitom třicetiletý závodník těšil. "Zvláště teď, když nasněžilo a jsou super podmínky. Ale doktor mi start výrazně nedoporučil," řekl kašlající Bauer po dnešním vyšetření u lékaře Martina Koldovského.

V Krkonoších měl běžet závod na 15 km klasickou technikou s hromadným startem a sprint dvojic. "Lukáš je nachlazený, má zánět hrtanu. Začalo to ztrátou hlasu v Bormiu a teď to trošičku postupuje směrem dolů, takže není možné, aby závod absolvoval," uvedl Koldovský ke stavu prvního českého vítěze Světového poháru v běhu na lyžích.

Kvůli nachlazení nebudou startovat ani další reprezentanti Martin Koukal, Martin Jakš a Helena Erbenová. "Prochladli při finále Světového poháru v Bormiu. Po dnešní prohlídce u doktora Koldovského se budou Jakš a Erbenová léčit antibiotiky," řekl ředitel úseku běhu na lyžích Čestmír Skrbek. Za této situace vidí hlavní favority v Dušanu Kožíškovi a Jiřím Magálovi.

Koukal je na tom z celé čtveřice po zdravotní stránce relativně nejlépe a připustil malé procento naděje, že by se postavil na start. "Pokud ale nebudu stoprocentně fit, tak nepoběžím. Sezona byla hodně dlouhá a nechtěl bych ji končit ještě dalším zhoršením mého zdravotního stavu," uvedl Koukal. 

Autor: ČTK