Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Berdych a Štěpánek se s turnajem v Torontu loučí

Sport

  1:04
TORONTO - Tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek vypadli na turnaji série Masters v Torontu ve třetím kole. Česká jednička Berdych skončil po porážce 4:6 a 2:6 s Francouzem Richardem Gasquetem a prohrál třetí ze svých posledních čtyř zápasů.

Tomáš Berdych foto: ČTK

Šestadvacetiletý Berdych potvrdil, že se mu od antukového Roland Garros, kde vypadl v osmifinále, příliš nedaří. Na turnaji v Halle vyhrál jeden zápas, následně ve Wimbledonu i na stejném místě v olympijském turnaji vypadl pokaždé v prvním kole a v Torontu porazil jen v druhém kole Francouze Juliena Bennetteaua.

Na jeho kolegu z bronzového olympijského deblu Gasqueta čtvrtý nasazený Berdych nenašel za 104 minut zbraň. V prvním setu se sice dokázal z nepříznivého stavu 0:4 dostat až na rozdíl jednoho gamu, ale Francouz set získal. Druhá sada už byla jasnou záležitostí turnajové čtrnáctky Gasqueta.

Štěpánek nestačil na Haasa

Třiatřicetiletý Štěpánek vypadl s o rok starším Němcem Tommym Haasem. Český tenista vyhrál první set 6:2, nicméně za stavu 1:2 v druhé sadě byl zápas na několik hodin přerušen kvůli dešti a po pauze se vrátil v lepší pohodě Haas. Set získal 6:4 a v rozhodující sadě Štěpánka deklasoval 6:1.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!