Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Míří do osmifinále. Berdych v Paříži udolal Seppiho

Sport

  9:26
PAŘÍŽ - Český tenista Tomáš Berdych úspěšně zvládl vstup do turnaje série Masters v Paříži. Ve druhém kole dnes v hale Bercy porazil Itala Andrease Seppiho 7:6 a 6:2 a postoupil do osmifinále, ve kterém narazí na vítěze zápasu mezi Francouzem Richardem Gasquetem a Kevinem Andersonem z Jihoafrické republiky.

Tomáš Berdych foto: ČTK

Berdych měl coby pátý nasazený v úvodním kole volný los a proti Seppimu se dostával pozvolna do tempa. Italský soupeř, který českou mužskou jedničku porazil ve dvou ze šesti předchozích utkání, vzdoroval celou první sadu.

V tie-breaku ale Berdych Seppiho odpor zlomil. Nejprve sice dvakrát nevyužil minibreak, pak ovšem počkal na soupeřovy nevynucené chyby a vyhrál ve zkrácené hře 8:6. Druhý set už byl formalitou.

Berdych v Paříži ladí formu na blížící se vrcholy sezony. Od pondělí ho čeká Turnaj mistrů v Londýně a za další týden pak finále Davisova poháru, v němž Češi přivítají v Praze obhájce titulu ze Španělska.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...