Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Berdych skončil na US Open

Sport

  7:50
New York - Tomáš Berdych se s grandslamovým turnajem US Open rozloučil stejně jako Jiří Novák v osmifinále. Posledního českého zástupce ve dvouhře v New Yorku dnes vyřadil domácí tenista James Blake po setech 6:4, 6:3 a 6:1.

Tomáš Berdych foto: Ed BetzČTK

Dvacetiletý Berdych hrál grandslamové osmifinále počtvrté v kariéře, ani dnes se mu ale nepovedlo projít o kolo dál. S Američanem Blakem, jenž je nasazený jako číslo pět, tak prohrál po loňském duelu na turnaji ve Washingtonu i druhé vzájemné utkání.

Jejich dnešní zápas trval jen něco málo přes hodinu a půl a Berdych v něm nedokázal využít ani jeden z patnácti brejkbolů. Soupeř naopak získal jeho servis pětkrát a závěrečný set proměnil ve svou jednoznačnou záležitost, třebaže ve dvou posledních gamech se Berdych ještě vzchopil a předvedl publiku několik výtečných úderů. Druhý mečbol už ale Blake využil.

O postup do semifinále se americký tenista, jemuž v dnešním zápasu pomohlo k vítězství i třináct es, utká s největším favoritem newyorského turnaje Rogerem Federerem ze Švýcarska.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!