Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Berdych vyhrál tie-breakovým hattrickem

Sport

  20:46
LONDÝN - Bylo to o fous, musí si tenista Tomáš Berdych přiznat po porážce Francouze Michaela Llodroua, jíž si zajistil postup do třetího kola prestižního grandslamového turnaje. Soupeře zdolal třikrát ze čtyř setů ve zkrácené hře (7:6, 7:6, 3:6 a 7:6). Postup má jistý i Nicole Vaidišová.

Tomáš Berdych foto: ČTK

Český hráč sice do utkání jako sedmý nasazený nastoupil v roli favorita, první dvě sady ale získal pokaždé až ve zkrácené hře. Třetí set patřil soupeři a Llodra kladl tuhý odpor i v závěrečném setu, který opět ztratil v tie-breaku. Berdychovým soupeřem v třetím kole bude nenasazený Korejec I Hjong-tchek.

Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová byla po postupu do třetího kola Wimbledonu se svým dnešním výkonem spokojena. Bylo patrné, že si věří i do dalšího duelu, v němž se střetne s Běloruskou Victorií Azarenkovou. Čtrnáctá nasazená Vaidišová na londýnské trávě porazila Australanku Nicole Prattovou hladce 6:3 a 6:2. Měla tak jednodušší roli než v prvním kole proti Italce Karin Knappové, kdy v úvodním setu odvracela dva setboly.

"Určitě jsem dnes spokojenější než včera, hrála jsem lépe - a samozřejmě soupeřka mi dovolila hrát takovýmto způsobem. Myslím, že jsem celou dobu měla zápas pod kontrolou," řekla Vaidišová po zápase.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...