Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Biatlonová stíhačka žen začala, Češky jsou blízko elitní desítce

Sport

  18:45
WHISTLER/PRAHA - Bylo to první překvapení letošní olympiády. To, když biatlonový sprint na úvod her ovládla neznámá "ruská" Slovenka Anastasie Kuzminová. Ve stíhacím závodu na 10 kilometrů dnes večer můžou překvapit další - třeba Češka Magda Rezlerová, která vystartuje do závodu z devatenácté pozice jen se ztrátou 55 vteřin na vedoucí závodnici.

Magda Rezlerová. foto: Reuters

Že je to jen tajné přání fanoušků i českých závodnic? Nikoliv. V biatlonu, více než v kterémkoliv jiném lyžařském odvětví není o překvapení nouze. Stačí se podívat na výsledky prvních dvou biatlonových závodů na letošních hrách. Navíc pro českou naději Magdu Rezlerovou mluví i fakt, že úvodní sprint zvládla bez jediné chyby na střelnici.

VANCOUVER ON-LINE

Bez šance na úspěch není ani další česká závodnice - Veronika Vítková, která do závodu odstartuje ze 24. místa se ztrátou 1:16 minuty. Přesto favoritky závodu budou jiné - především Němka Magdalena Neunerová, druhá ve sprintu a také průběžně druhá závodnice Světového poháru. Na medaili si určitě myslí vedoucí závodnice letošní sezony Helena Jonssonová (vyrazí do stíhačky z 12. místa) či Ruska Olga Zaitsevová (7.).

Kuzminová se zlatou medailí.

A zapomenout se samozřejmě nemůže ani první slovenskou olympijskou vítězku Anastasii Kuzminovou. Na diváky rozhodně čeká kvalitní podiváná a předkrm před mužským závodem, který začíná dvě hodiny po startu žen.