Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Blšany po osmi letech opouštějí ligu

Sport

  19:06
Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Chmelu Blšany sestupují do druhé ligy. Dnešní prohra v Jablonci nad Nisou 0:2 definitivně rozhodla o tom, že v tabulce skončí poslední.

Blšany opouštějí ligu. foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Reprezentanti malé chmelařské obce na Lounsku opouštějí nejvyšší soutěž po osmi letech.
Blšany jsou prvním sestupujícím týmem z fotbalové ligy. V dnešním utkání předposledního kola prohráli svěřenci Michala Bílka v Jablonci 0:2.

Blšany za celý ligový ročník vyhrály jen čtyři zápasy a vstřelily pouhých 19 branek, což je nejméně ze všech účastníků. Venkovský klub, jemuž pomohl vzhůru někdejší předseda fotbalového svazu František Chvalovský, hrál v posledních letech stále jen o záchranu a končil těsně nad čarou sestupu. Nejlepším výsledkem bylo šesté místo v roce 1999.

O tom, kdo "Chmelaře" do druhé ligy doprovodí, se rozhodne v posledním kole mezi ligovými nováčky z Plzně a Jihlavy. Dnes oba týmy prohrály a před závěrečným dějstvím je na tom o trochu lépe Jihlava, která má o bod víc, lepší vzájemnou bilanci a bude mít výhodu domácího prostředí v utkání se Slavií. Plzeň by k zachování ligové existence musela vyhrát na Spartě a
doufat, že Jihlava nezvítězí.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!