Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Boulařka Nikola Sudová skončila šestá v SP v Číně

Sport

  12:25
PEJ-TA LAKE - Lyžařka Nikola Sudová skončila v závodu Světového poháru v jízdě v boulích v čínském Pej-ta Lake šestá, což je její nejlepší výsledek od operace kolenních vazů po minulé sezoně. Vyhrála Hannah Kearneyová z USA, která porazila Kanaďanku Jennifer Heilovou o osm desetin bodu. Osmadvacetiletá závodnice liberecké Dukly Sudová byla po kvalifikaci sedmá.

Nicola Sudová při odletu do Vancouveru. foto: ČTK

Ve finále si o místo polepšila, jelikož Italka Deborah Scanziová svou jízdu nezvládla. "Jsem za ten výsledek strašně ráda, protože jsem si zvedla sebevědomí a vím, že můžu s ostatními závodit," prohlásila Sudová. "Přes Vánoce dotrénuju a snad to bude pořád lepší a lepší," věřila.

Rok 2010 v obrazech

Sudová si v lednu přetrhla vazy v koleně, ale operaci podstoupila až po olympiádě ve Vancouveru. Do nové sezony, kterou bere jako rozjezdovou, vstoupila 14. místem ve finské Ruce a ve francouzském Méribelu pak dojela paralelní závod patnáctá. Tentokrát ale v Číně organizátoři připravili mírnější a měkčí kopec, který Sudové seděl a pro její stále občas bolavé koleno byl příjemnější.

"Tolik to nebolelo, mohla jsem si s tím hrát a dovolit si víc," řekla Sudová. Na skocích předvedla helikoptéru s roznožkou a salto s krosem. "Ještě se to ale bojím pustit, což musím do konce sezony zlepšit, aby to vyšlo co nejlépe na mistrovství světa," uvedla. Závod v Číně však pro ni celkově nebyl nejlepším zážitkem. Z minulého Světového poháru v Méribelu totiž do Pej-ta Lake cestovala 55 hodin.

"Zůstali jsme kvůli sněžení viset v Amsterdamu. Do střediska jsme přijeli v jednu ráno a v deset jsme měli trénink," popsala cestovní patálie. "Snad se dostanu zpátky do Vánoc domů," doufala. Cesta ale nebyla jediným negativním zážitkem. Jeden trénink byl zrušen kvůli poruše lanovky, nekvalitní bylo i zázemí. "Komunistický hotel, izolepou zadělaná okna, plný pokoj mandelinek, plíseň, vlhko, hrůza," stěžovala si Sudová. "A ještě to navíc bylo drahé. To byl zájezd za všechny prachy," dodala s hořkým úsměvem.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...