Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Bouzková pokračuje v senzačním tažení. V Torontu přešla přes Halepovou do semifinále

Sport

  12:28
Toronto - Česká tenistka Marie Bouzková pokračovala v senzačním tažení turnajem v Torontu. Ve čtvrtfinále přešla přes wimbledonskou vítězku Simonu Halepovou. Vyhrála první set 6:4 a ke druhému rumunská soupeřka kvůli problémům s achillovkou nenastoupila. V jejím prvním semifinále na okruhu WTA čeká jednadvacetiletou Češku Američanka Serena Williamsová, která vyřadila Naomi Ósakaovou. Japonka se přesto v pondělí vrátí na pozici světové jedničky.

Marie Bouzková září na turnaji v Torontu. foto: Reuters

Bouzková, která teprve na začátku týdne poprvé nahlédla do první světové stovky, prožívá v Torontu turnaj snů. Po Američance Sloane Stephensové a Jeleně Ostapenkové z Lotyšska vyřadila už třetí grandslamovou vítězku. Do zápasu s Halepovou vlétla ve velkém stylu, hned dvakrát jí sebrala podání a rychle vedla 4:0. Pak sice Rumunka srovnala, ale ve dvou dalších gamech uhrála dohromady jen dva míčky a Bouzková za 46 minut proměnila druhý setbol.

Marie Bouzková září na turnaji v Torontu.
Česká tenistka Marie Bouzková.

Světová čtyřka pak zápas kvůli zdravotním problémům vzdala. „Cítila jsem tady achilovku od prvního dne a teď se to hodně zhoršilo. Bylo to těžké rozhodování, zítra jsem mohla hrát se Serenou,“ komentovala své odstoupení.

Teď tahle výzva v podobě vítězky 23 grandslamových turnajů čeká na Bouzkovou, která se už teď ve světovém žebříčku posunula na 53. místo. Zápas o finále by měl začít dnes o půlnoci středoevropského letního času.

Autor: