Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hejnová potvrdila na ME roli favoritky a závod na 400 metrů překážek jasně ovládla

Sport

  18:38
BYDHOŠŤ - Dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová potvrdila na mistrovství Evropy atletických družstev roli favoritky a závod na 400 metrů překážek jasně vyhrála v čase 55,10. K triumfu o půl sekundy před Ukrajinkou Annou Ryžykovovou jí stačil výkon bezmála o sekundu pomalejší, než je její letošní maximum.

Mistrovství světa v atletice 2017 - Zuzana Hejnová foto: Reuters

Čtyřnásobná medailistka z letošních mítinků Diamantové ligy Hejnová na poslední chvíli svolila k tomu, že v Bydhošti poběží svoji hlavní disciplínu místo původně plánované hladké čtvrtky, aby co nejvíce pomohla českému týmu v boji o záchranu v superlize.

I když Hejnovou trápila v Polsku zvýšená teplota, zvládla dva běhy v průběhu dvou dní. Ve finále se na rozdíl od pátečního rozběhu, kdy zakopla o předposlední překážku, vyhnula technickým problémům a v cílové rovince kontrolovala pozici.

Mistrovství světa v atletice 2017 - Zuzana Hejnová
Mistrovství světa v atletice 2017 - Zuzana Hejnová

Na mužských dlouhých překážkách si Vít Müller vylepšil osobní rekord o 23 setin na 49,36 a ve vyrovnaném závěru obsadil páté místo. Na šest setin se přiblížil limitu IAAF pro účast na mistrovství světa v Dauhá, takže si výrazně zvýšil šanci získat pozvání na světový šampionát díky postavení ve světových tabulkách. „Čas super. Mám radost z toho, že jsem se posunul v tabulkách. Ten čas je brutus a určitě se budu chtít ještě zlepšovat,“ řekl.

Šestou příčku obsadila za výkon 436 centimetrů tyčkařka Romana Maláčová a šestí v protivětru skončili také Jan Veleba (10,76) a Klára Seidlová (11,77) na stovce.

Autor: