Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Boxerská show: Vladimir Kličko vyzval k souboji svého bratra Vitalije

Sport

  21:57aktualizováno  10. června 5:33
PRAHA - Boxerský duel století. Tuto nálepku dostalo před sedmi lety zápolení Lennoxe Lewise a Mikea Tysona. Nyní se toto označení začíná otřásat v základech. Jeden z bratrů Kličků totiž poprvé veřejně řekl - ano, pokud to bude možné, chci boxovat se svým bratrem Vitalijem.

Bratři Vitalij (vlevo) a Vladimir Kličko se svými tituly mistrů světa. foto: AFP

Celý boxerský svět nyní čeká, zda slova Vladimira Klička dopadnou na úrodnou půdu. Zatím jde totiž jen a jen o jeho vyjádření, které uskutečnil pro reportéra britského listu Independent při tréninku v tyrolských Alpách.

Jeho bratr se zatím k tomuto tématu nevyjádřil. A hlavně, oba by museli jít za jejich maminkou Naděždou, hlavní odpůrkyní jejich souboje. Oba bratři ji dali před lety slib, že spolu nikdy nebudou boxovat v ostrém zápase. V tréninku si již několikrát vypomohli jako sparingpartneři.

Každopádně pro vás Lidovky.cz budou celou záležitost nadále sledovat. Na 20. června je naplánován souboj Vladimira Klička a Ruslana Čagajeva. Půjde o tituly WBO a WBA. Vitalij má v držení pás WBC a mocně touží po zápase s ruským obrem Nikolajem Valujevem. Pokud by oba zvítězili, měli by společně v držení všechny 4 nejprestižnější boxerské pásy.

A poté, pokud k tomu dá požehnání maminka obou bratrů, by se do sebe mohly pustit "Železná pěst" (Vitalij) a "Ocelové kladivo" (Vladimír). V souboji, který by psal dějiny profesionálního boxu.