Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Brno zchladilo Viktorii Žižkov

Sport

  13:03
PRAHA - Fotbalisté Viktorie Žižkov po nečekaném triumfu na hřišti Mladé Boleslavi vystřízlivěli. Ligovému nováčkovi zkazilo ve druhém kole domácí premiéru Brno, které v divoké přestřelce zvítězilo 4:3.

Trenér Viktorie Žižkov Stanislav Griga. foto: Roman VondroušČTK

Návrat ligového fotbalu na Žižkov přilákal v tradičním dopoledním čase přes čtyři tisíce diváků. Domácí ale hráli nervózně a v prvních pěti minutách míč téměř neopustil polovinu Viktorky. Brněnské kombinace od začátku oživoval obránce stříbrné dvacítky Lukáš Kubáň, který přišel na hostování ze Slovácka.

Jako první se však uvedl jiný člen Soukupova výběru z MS v Kanadě. Střeštík v 5. minutě získal ve středu hřiště míč, dostal se s ním až k šestnáctce, ale v poslední chvíli mu domácí zadáci střelu zablokovali. Viktoria po deseti minutách vyrovnala hru, Bukač šikovně vysunul Kušníra, avšak jeho přízemní centr trefil jen gólmana Lejsala.

V 15. minutě zakončil do náručí domácího Pařízka zajímavě rozehraný přímý kop Střeštík, za dvě minuty v nadějné pozici hlavou přestřelil domácí Novotný. Po hluchých deseti minutách se po půlhodině hry opět připomněli hosté. Agilní Střeštík přiťukl Poláchovi a jeho střelu zastavil až tygřím skokem Pařízek.

Za dvě minuty však už Brňané spolu s početnou skupinou fanoušků slavili, když se středem nedůrazné obrany probil Holek a překonal domácího brankáře. Odpověď Žižkova však na sebe nenechala dlouho čekat: Švancara zatáhl po levé straně, po závaru se míč odrazil k Bukačovi, který sice trefil jen tyč, ale balon uklidil do sítě tvrdou střelou k tyči Kušnír.

S šancemi se roztrhl pytel, za chvíli hlavičkoval po rohu vedle Švancara, který se proti svému bývalému zaměstnavateli chtěl vytáhnout, ale ve 42. minutě nečekaně udeřilo opět na druhé straně. Pacanda z pravé strany našel Kaloudu, který přiťukl Doškovi a ten nadvakrát propasíroval skrz Pařízka. Pak ještě zkoušel vyrovnat nádhernou ranou Labant, jenže Lejsal míč vytáhl konečky prstů na roh, což však sudí Příhoda přehlédl.

Ještě než mohli domácí po příchodu z kabin pomýšlet na nápor, stihla je další pohroma. Střeštík ve 49. minutě lacino získal balon, zacentroval z levé strany a Došek hlavou vsítil svůj druhý gól v brněnském dresu. Žižkovské inkasovaná branka zmrazila, a když po dlouhé pauze způsobené nejspíš úpravou rohového praporku zvýšil po dlouhém sólu nadvakrát Pacanda už na 4:1, zdálo se, že je rozhodnuto.

Jenže dvacet minut před koncem zčistajasna snížil domácí kanonýr Švancara a zahájil zběsilou honbu svého týmu za dalšími góly. V 76. minutě se už zvedaly ochozy potřetí, jenže jejich radost po Novotného trefě zhatil zvednutý praporek pomezního.

Brno znervóznělo, začalo kupit chybu za chybou a trenér Uličný si mohl u postranní čáry vyřvat hlasivky. Přesto Žižkov ještě stihl koncovku zdramatizovat. Nejprve se v páté minutě nastavení ještě neprosadil Moughfire a po něm zblízka Kušnír, ale o chvíli později snížil na 3:4 Kalod. Na víc však už domácím nezbyl čas.

Autoři: ,

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...