Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Brückner Česku chybí, fotbalisté prohráli 0:2

Sport

  22:33
LARNAKA - Čeští fotbalisté prohráli na přípravném utkání s Polskem 0:2. O vítězi souboje rozhodl již první poločas, kdy skórovali Lobodzinski a Lewandowski. Snížit mohl ve 32. minutě Koller, ale nedokázal proměnit penaltu za faul na Milana Baroše.

Zklamaný útočník české reprezentace Jan Koller po neproměněné penaltě. foto: ČTK

Český tým vyběhl v očekávaném složení, ale experiment ve středu obrany příliš nevyšel. Grygera s Rozehnalem nepůsobili příliš sehraným dojmem a už chybně zahraný ofsajd systém v šesté minutě, po němž proměnil Lobodzinski svoje sólo, ukázal nejslabší článek týmu v dnešním utkání. V následujících minutách se hrubky opakovaly a donutily dokonce brankáře Čecha, aby vyběhl na střed hřiště svým spoluhráčům pořádně vyčinit.

Ofenzivní kombinace nepůsobily nijak špatně, ale chyběla jim větší agresivita v průniku do šestnáctky. Ve 14. minutě sice po trestném kopu Baroš šikovně vracel míč před opuštěnou branku Kollerovi, ale toho se podařilo obraně zablokovat a podobně dopadla i slabá dorážka vysokého kanonýra chvíli nato. Koller sice stačil míč usměrnit, ale jeho střela byla příliš slabá.

Útočník české reprezentace Milan Baroš (vlevo) a Jacek Krzynowek z Polska v přípravném fotbalovém utkání.V hledišti měli výraznou převahu polští fanoušci. V české skupince stál například i sportovní střelec Petr Málek, stříbrný medailista z olympiády v Sydney, který je už sedmým rokem reprezentačním koučem na Kypru. Když už se zdálo, že český tým ovládl hřiště a soupeře dostane do úzkých, přišla brejková situace, po které nedokázal uhlídat Sionko sbíhajícího
Lewandowského. Jeho tvrdá rána znamenala dvoubrankový náskok soupeře. Brzy mohlo být vyrovnáno, protože rozhodčí nařídil penaltu po sražení Baroše od gólmana Boruce. Ovšem Koller vyslal slabou střelu k tyči a umožnil opoře Celtiku Glasgow vyniknout. Jejich další souboj v 65. minutě dopadl stejně.

I po pauze festival promarněných českých šancí pokračoval a trenér Karel Brückner se asi doma v Olomouci u televize zlobil, jako jeho svěřencům zvlhl střelecký prach. Hra českého týmu nevypadala špatně, řada kombinací sice soupeřovu defenzivu přečíslila, ale jinak hra naprosto postrádala myšlenku kolem šestnáctky. Také proto, že Poláci celý druhý poločas už jen bránili.

Když už se dostali hráči za obranu, šanci promarnili. Tu největší zřejmě deset minut před koncem Plašil, který hlavou poslal míč nad branku. I proto český celek prohrál a potvrdil, že přípravné zápasy patří v posledních letech ke slabinám národního týmu. Čechům výsledkově nevyšel ani úterní neoficiální zápas s řeckou rezervou, které podlehli 0:1.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!