Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

České tenistky si na Slovenky věří. 'Debakl jako minule nečekejte,' varuje kouč

B. J. King Cup

  14:44
BRATISLAVA - České tenistky doufají, že během víkendových zápasů prvního kola Fed Cupu prodlouží svojí vítěznou sérii se slovenskými hráčkami. Jejich nehrající kapitán Petr Pála je však opatrnější, prestižní federální derby podle něj nemá jasného favorita. "Lepší umístění v žebříčku nic neznamená, protože to postavení je hodně vyrovnané. Takže já si nemyslím, že tohle utkání nemá úplně jasného favorita," řekl Pála.

Petra Kvitová. foto: ČTK

Češky v Bratislavě naposledy zvítězily v roce 2007, kdy Slovenkám nedopřály vítězství ani v jednom z pěti zápasů. "Tenkrát se tady hrálo na antuce při otevřené střeše, takže to je asi ten největší rozdíl týkající se prostředí. Tentokrát to bude úplně jiný zápas," připomněl Pála, že o víkendu se bude v Bratislavě hrát na středně rychlém povrchu.

České tenistky Petra Kvitová a Lucie Šafářová mají respekt zejména před nejvýše umístěnými Slovenkami v žebříčku - Danielou Hantuchovou a Dominikou Cibulkovou. "Jsou to obě výborné hráčky," poznamenala Šafářová. Po návratu z Austrálie si tenistky stále zvykají na halové podmínky. "Jsme v pořádku všechny čtyři, příprava probíhá dobře, na kurt si zvykáme a doufáme že o víkendu zvítězíme," uvedla osmnáctá tenistka světa Kvitová.

První kolo Fed Cupu se bude hrát v bratislavském Národním tenisovém centru před vyprodaným čtyřtisícovým hledištěm; z Česka by mělo přijít 500 až 600 fanoušků. Pořadí zápasů bude rozlosováno v pátek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!