Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šéf stáje Red Bull v potížích. Údajně měl obtěžovat kolegyni, obvinění odmítá

Christian Horner foto: Profimedia.cz

Šéf stáje Red Bull, která v uplynulé sezoně triumfovala ve formuli 1, čelí podle informací některých zahraničních médií obvinění z údajného nevhodného chování vůči kolegyni. Christian Horner jakékoliv pochybení odmítl, rakouská společnost se začala celou záležitostí zabývat v nezávislém vyšetřování.
  9:24

„Na všem pracuje externí právní specialista, obvinění bereme velice vážně. Vyšetřování bude ukončeno, jakmile to bude možné. V tuto chvíli není vhodné cokoliv dál komentovat,“ uvedl jeden z mluvčích společnosti Red Bull.

Zdrženlivost je v tomto případě zcela pochopitelná. Zatím ani není stoprocentně jasné, čím přesně se měl Horner provinit.

Podle nizozemského deníku De Telegraaf či webu F1-Insider-com se měl chovat nevhodně k jedné ze spolupracovnic.

Německý bulvární deník Bild poté přišel s informací, že jí měl obtěžovat posíláním nežádoucích fotografií. „Pokud jsou obvinění pravdivá, už nemůže zůstat šéfem Red Bullu,“ píše Bild.

Celou situací se zabývají i nejvyšší představitelé společnosti včetně spoluvlastníka Marka Mateschitze a výkonného ředitele Olivera Mintzlaffa.

DEBATA MOCNÝCH. Zleva Christian Horner, Helmut Marko a Max Verstappen.

Padesátiletému Britovi už prý bylo interně doporučeno, aby z funkce odstoupil. Horner ale všechna obvinění odmítá.

Tým formule 1 vede od roku 2005. Během jeho působení se stal čtyřikrát mistrem světa Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013), poslední tři ročníky ovládl Max Verstappen.

Nadcházející sezona startuje 2. března v Bahrajnu, Red Bull představí nový monopost 15. února.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...