Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Chyběl v sestavě po 21 zápasech. Satoranský byl u porodu své dcery, jeho Wizards bez něj prohráli

Sport

  8:50
NEW YORK - Tomáš Satoranský poprvé v sezoně NBA chyběl basketbalistům Washingtonu. Místo zápasu v Detroitu dostal volno, aby mohl být s manželkou u porodu dcery. Wizards bez českého reprezentanta prohráli 112:121. Satoranský scházel v základní sestavě Washingtonu po 21 zápasech. „To je poprvé, co mohu říct, že jsem opravdu rád, že chybí z osobních důvodů,“ řekl kouč Scott Brooks.

Tomáš Satoranský. foto: ČTK

Do první pětky se tak posunul Chasson Randle, který stihl za 19 minut dát pět bodů. Hosty táhl tradičně Bradley Beal, autor 32 bodů, šesti doskoků a deseti asistencí. K němu se přidal zejména Bobby Portis, který se postaral z lavičky o 24 bodů, Trevor Ariza jich přidal 23.

VIDEO: Satoranský proti San Antoniu zářil, k výhře to ale nepomohlo

Duo podkošových hráčů Pistons Andre Drummond a Blake Griffin nastřílelo dohromady přes polovinu bodů svého týmu. Domácí vykročili za výhrou v souboji celků bojujících o play off už v první části. Vedli dvouciferným rozdílem a ovládli ji o devět bodů. Wizards manko do poločasu stáhli, ale třetí dějství opět patřilo Detroitu po sérii 13:2. Tu zakončil trojkou nový podkošový hráč Thon Maker.

Washington prohrál po dvou vítězstvích, Detroit prodloužil úspěšnou šňůru na čtyři utkání a je v tabulce Východní konference osmý. Hlavní zásluhu na tom měl pivot Drummond s 32 body a 17 doskoky. Griffin přidal 31 bodů, devět doskoků a stejný počet asistencí.

‚Aspoň jsme se dokázali vrátit do hry‘

„Nechali jsme je dát moc bodů z vymezeného území, hlavně na začátku zápasu. Ale ocenil bych aspoň, že jsme se dokázali vrátit do hry,“ řekl Beal. „Věděli jsme, že jejich hlavní síla je na pozicích 4 a 5, dost možná na těchto dvou postech jsou silní jako nikdo jiný v lize,“ dodal trenér Brooks.

Russell Westbrook překonal rekord legendárního Wilta Chamberlaina desátým triple doublem v řadě. Tentokrát přispěl 21 body, 14 doskoky a 11 asistencemi k triumfu Oklahomy nad Portlandem 120:111. Westbrookův spoluhráč Paul George se však blýskl 47 body, 12 doskoky a deseti asistencemi a na triple double dosáhl teprve potřetí v kariéře.

Satoranský má první český triple double v NBA a skalp Milwaukee

James Harden zase potřicáté za sebou překonal třicetibodovou hranici, když pomohl 31 body Houstonu k vítězství nad Dallasem 120:104. Janis Adetokunbo dotáhl Millwaukee k triumfu 112:99 v Chicagu 29 body, 17 doskoky a osmi asistencemi.

Za lídry východu Bucks se drží Toronto. Raptors díky vítězné střele autora 30 bodů Kawhi Leonarda 4,4 sekundy před koncem porazili Brooklyn 127:125.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...