Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Clijstersová zřejmě přijde o US Open

Sport

  22:25
MONTREAL - US Open, poslední grandslam letošní sezony se zřejmě bude muset obejít bez obhájkyně titulu Kim Clijstersové. Belgická tenistka si na turnaji v Montrealu poranila zápěstí.

Kim Clijstersová foto: ČTK

Poslední grandslamový podnik sezony začne v New Yorku za necelé dva týdny.

Dnes se Clijstersová podrobila magnetické rezonanci a na své webové stránce uvedla, že ji zřejmě čeká minimálně dvouměsíční přestávka. V tom případě by přišla také o zářijové finále Fed Cupu proti Itálii.

Clijstersová měla utkání proti 153. hráčce světa pod kontrolou, v šesté hře druhého setu však upadla tak nešťastně, že si poranila zápěstí. "Uvidíme, co řeknou doktoři. Zatím nevím, jestli je něco poničeného. Spadla jsem ale na to zápěstí v té nejnevhodnější pozici," řekla bezprostředně po zápase Clijstersová, jež se loni vrátila na kurty po dlouhé pauze způsobené právě zraněním zápěstí.

Nešťastný okamžik rozplakal dokonce i její soupeřku, jež přišla relativně lacino k cennému vítězství. "Přišlo mi to strašně líto, že se zranila. Vždyť hrála tak dobře. Brečela jsem, protože jsem nevěděla, co se vlastně stalo. Prostě propukly emoce," uvedla Duboisová.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!