Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Čtvrté úmrtí boxera za tři měsíce. Následkům zranění ze zápasů podlehl Američan Day

Americký boxer Patrick Day. foto: Reuters

Chicago - Sedmadvacetiletý americký boxer Patrick Day zemřel čtyři dny po zápase, v němž utrpěl těžké poranění hlavy. Ihned po sobotní porážce s krajanem Charlesem Conwellem v Chicagu se podrobil akutní operaci mozku, ale nakonec zraněním ve středu podlehl.
  9:41

„Zemřel obklopen rodinou, blízkými přáteli a členy svého boxerského týmu. Byl to syn, bratr a dobrý přítel. Na každého, kdo se s ním setkal, udělal dojem svou laskavostí a pozitivním přístupem,“ uvedl promotér Lou DiBella.

Day, který boxoval v superwelterové váze, skončil v zápase s Conwellem po několika tvrdých ranách na hlavu v desátém kole v bezvědomí a byl převezen do nemocnice. Někdejší náhradník pro olympijské hry v Londýně byl profesionálem od roku 2013. Od té doby vyhrál 17 zápasů a utrpěl čtyři porážky, jeden jeho souboj skončil remízou.

Na následky zranění z ringu letos zemřelo už několik boxerů. V červenci přišli takto o život Argentinec Hugo Alfredo Santillan a Rus Maxim Dadašev. V září zemřel bulharský boxer Boris Stančov.

Autor: